Heat Matrix maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.

Blog

Groen Bakken: samen naar een energiezuinige bakkerijsector

Hoe duurzaam wordt jouw brood of gebak eigenlijk gebakken? Consumenten staan er zelden bij stil, maar binnen de bakkerijsector is verduurzaming een actueel en belangrijk thema.

Groep deelnemers aan seminar over duurzaam bakken verzameld in een industriële werkplaatsomgeving.

Seminar voor twintig bakkerijen

Tijdens een inspirerend seminar kwamen twintig bakkerijen, allen lid van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB), bijeen om de toekomst van duurzaam bakken te bespreken. Hoe maken we ovens energie-efficiënter en minder afhankelijk van fossiele brandstoffen? Hoe verlagen we de energiekosten én de CO2-uitstoot?

Benutten van restwarmte uit ovens

Samen met Mark van der Schelling van Atlas Copco onderzochten we concrete oplossingen. Eén daarvan is het benutten van restwarmte uit ovens, bijvoorbeeld voor het verwarmen van waswater of de bakkerij zelf. Dit levert niet alleen een energiebesparing op, maar draagt ook bij aan een lagere CO2-uitstoot.

Dank aan Vanderloo voor de fijne samenwerking bij dit succesvolle event!

Contact

Benieuwd naar uw besparingspotentieel?

Wilt u weten welke kansen warmteterugwinning voor uw bakkerij biedt? Met een Warmteterugwinning Scan krijgt u snel inzicht in de meest kansrijke concepten voor warmteterugwinning, energiebesparing, reductie van CO2-uitstoot en terugverdientijd.