Blog
Groen Bakken: samen naar een energiezuinige bakkerijsector
Hoe duurzaam wordt jouw brood of gebak eigenlijk gebakken? Consumenten staan er zelden bij stil, maar binnen de bakkerijsector is verduurzaming een actueel en belangrijk thema.

Seminar voor twintig bakkerijen
Tijdens een inspirerend seminar kwamen twintig bakkerijen, allen lid van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB), bijeen om de toekomst van duurzaam bakken te bespreken. Hoe maken we ovens energie-efficiënter en minder afhankelijk van fossiele brandstoffen? Hoe verlagen we de energiekosten én de CO2-uitstoot?
Benutten van restwarmte uit ovens
Samen met Mark van der Schelling van Atlas Copco onderzochten we concrete oplossingen. Eén daarvan is het benutten van restwarmte uit ovens, bijvoorbeeld voor het verwarmen van waswater of de bakkerij zelf. Dit levert niet alleen een energiebesparing op, maar draagt ook bij aan een lagere CO2-uitstoot.
Dank aan Vanderloo voor de fijne samenwerking bij dit succesvolle event!

Contact
Benieuwd naar uw besparingspotentieel?
Wilt u weten welke kansen warmteterugwinning voor uw bakkerij biedt? Met een Warmteterugwinning Scan krijgt u snel inzicht in de meest kansrijke concepten voor warmteterugwinning, energiebesparing, reductie van CO2-uitstoot en terugverdientijd.